Maitse- ja ravimtaimed väiketootmises (koduaias)

Koht ja aeg:  Aianduse 6, Räpina, Räpina Aianduskool
Aeg:
N-R 23.05. – 24.05.2024
Maht: 16 ak tundi
Hind: 120€
Õppejõud: Toivo Niiberg 

Sihtgrupp: väikeettevõtjad, turismitalunikud, huvilised, tööotsijad.

Eesmärk: Maitse- ja ravimtaime olemuse, klassifikatsiooni ja kasutuse tutvustamine. Maitse-ravimtaimede kasvatamise võimalustest väiketootmises.

Õpiväljundid:

Kursuse läbinu:
• Määratleb maitse-ravimtaime olemust.
• Omab ülevaadet tähtsamatest ravim-maitsetaimedest.
• Omab ülevaadet erinevatest kasvatamise tehnoloogiatest.
• Kasutada peamisi maitse-ravimtaimi teadlikult ja sihtotstarbeliselt.

Õppesisu: Kontaktõpe koosneb auditoorsest  ja praktilisest tegevusest

1. Auditoorse töö teemad:
1.1. Maitse-ravimtaimede olemus ja definisatsioon. Igapäevase kasutamise põhimõtted.
1.2. Maitse ja ravimtaimede kasvatamise tehnoloogiad.
1.3. Maitse ja ravimtaimede töötlemine ja säilitamine.
1.4. Ravimtaimed ja sümptomid: tähtsamad antidepressandid, looduslikud rahustid, immuunsüsteemi tugevdajad, antioksütatiivsed taimed ehk vanaduse peletajad, reumaatiliste hädade leevendajad ja gripi-külmetushaiguste ennetajad, vererõhureguleerijad ja stimuleerijad.
2. Praktilise töö lühikirjeldus:
2.1. Tutvumine tähtsamate maitse-ravimtaimedega. Kooli kollektsioon.
2.2. Ravimtaimede paljundus pistikutest.

Õpingute lõpetamise eelduseks on 100% osalemine õppetegevuses, aktiivne kaasalöömine aruteludes ja praktiliste tööde sooritamine. Kursuse lõpetajale väljastatakse tõend.

Lisateave: Majutuse võimalus lisatasu eest kooli õpilaskodus, Nooruse 1, Räpina, kui on kohti. Majutuskoha broneerib soovija ise tel.; 5333 3554, tööpäevadel: E-N kell 9.00 – 19.00 ja R kell 8.00 – 17.00. Broneerimisel öelda kursuse nimetus, millel osalete.

Koolitusjuht: Elina Oeselg, 56 671 936, elina.oeselg@aianduskool.ee 

Kursusel osaleja isikuandmete kogumise aluseks on haridus- ja teadusministri määrused 18.09.2013.nr.33 ja 19.06.2015 nr.27. Kursusel osalemise avalduse esitamisega (nii veebivormi kui ka suuliselt kohapeal, telefoni ja e-posti teel) kinnitate, et lubate enda andmeid, mis on käesoleva kursuse käigus kogutud, edastada Haridusministeeriumile statistika tegemiseks ja kasutada tagasisideküsitluste läbiviimiseks.

NB! Alloleva registreerimisvormi täitmise ja edastamisega kinnitate, et olete tutvunud kursuse õppekava ja täienduskoolituse õppekorraldusega, sh olete teadlik, et vastavalt õppekorralduse punktidele 7.5 ja 7.6 säilib kursusele kohale ilmumata jätmise ja katkestamise korral täiemahuline koolitusarve tasumise kohustus.

Kursusel osalemiseks on vajalik eelregistreerimine, sest kohtade arv on piiratud. Registreerimine kursusele lõpetatakse 5 tööpäeva enne koolituse algust või õppegrupi täitumisel. Lisainfo koolitusjuhilt. Grupi mittetäitumisel on Räpina Aianduskoolil õigus kursuse algust edasi lükata või koolitus ära jätta. Registreerumisvormi edastamine ei garanteeri kohta õppegrupis. Kursusehuviliste nimekirja lisamise alus on korrektselt täidetud registreerimisvorm. Õppegruppi arvamine toimub avalduste laekumise järjekorras. Arved väljastatakse alles peale õppegrupi avamise otsust. Koolitusjuht võtab teiega enne kursuse algust kindlasti ühendust! 

Õppegrupis vabu kohti veel: 0. 25.märtsi seisuga õppegrupp täitunud! Kõik järgnevad avaldused lisatakse ootejärjekorda; huvilisel võimalus kursusele pääseda vaid juhul, kui keegi õppegrupis loovutab oma õppekoha. Vaba õppekoht täidetakse avalduste laekumise järjekorras, huvilisega võetakse esimesel võimalusel ühendust. 

Kursusele registreerumise vorm

Osaleja ees- ja perekonnanimi *
Isikukood *
E-mail *
Osaleja telefon *
Elukoha aadress *
Tööga hõivatus
Kõrgeim omandatud hariduse tase
Olen tutvunud täienduskoolituse õppekorralduse ja kursuse õppekavaga *
Lisainfo koolitajale
Arve saaja andmed, kui maksja pole koolitusel osaleja

Pildi allikas: pixabay.com